Borstvoeding

Gedurende 2022 zal deze opleiding aangeboden worden onder een hybride vorm. De twee theoriesessies gaan online door, maar worden ook opgenomen. Deze kunnen dus ook op andere momenten herbekeken worden. De praktijkworkshop gaat live door. Het aantal plekken is beperkt zodat we de interactiviteit kunnen waarborgen.

Deze opleiding voorziet een grondige inleiding in borstvoeding, zijn voordelen en zijn uitdagingen. Een must voor alle zorgverleners in de eerste lijn die met borstvoedingsvragen in contact komen. De opleiding bestaat afwisselend uit theorie en casuïstiek. Het derde deel wordt in workshop vorm aangeboden.

Deel 1: De basis
In dit deel gaan we dieper in op de voordelen van borstvoeding voor de zuigeling, hoe een normaal borstvoedingspatroon eruit ziet en hoe borstvoedingsbeleid er in de verschillende praktijken kan gaan uitzien. Daarbovenop gaan we in op enkele oorzaken die een normaal borstvoedingspatroon kunnen verstoren en bespreken we verschillende aanlegtechnieken.

Deel 2: Lactatieproblemen
Dit deel bespreken we tepelproblemen, borstproblemen en productieproblemen. Dit omvat onder andere tepelkloven, vaatkrampen, melkblaar, infecties (bacterieel, fungaal en viraal) en stuwing. Voor elke aandoening wordt de meest recente farmacotherapeutische richtlijn besproken.

Deel 3: Hulpmiddelen bij borstvoeding
Er bestaan heel wat hulpmiddelen om de borstvoeding op gang te brengen, te onderhouden of langer door te zetten. We behandelen de kolftoestellen, maar ook tepelhoedjes, lekschalen, tepelbeschermers, feeding cups, borstvoedingshulpsets en nog vele andere hulpmiddelen komen in dit deel aan bod.

Details van de opleiding

Duur:
5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diëtist, Osteopaat, Vroedvrouw
Accreditatie:
Apothekers (10 punten), Vroedvrouwen, Diëtisten, Osteopaten (elk 5 vormingsuren)
Docent:
Care4Education
Prijs:
  1. Deelnemen aan de opleiding door MediCourse georganiseerd: €245, excl BTW
  2. Deelnemen aan de opleiding door MediCourse georganiseerd met KMO-portefeuille: €171,5, excl BTW
  3. Zelf deze opleiding organiseren: €1500, excl BTW
  4. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €1050, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

Momenteel zijn van deze opleiding/workshop geen momenten ingepland. Contacteer ons indien u deze opleiding graag zelf wenst te organiseren of indien u wil geïnformeerd worden wanneer wij deze weer organiseren.

Gerelateerd

ma 12.06.23 - 09:30
Tablot, Gent
Flesvoeding: basisopleiding

Theorie en praktijk: ma 12 juni om 09u30, op locatie tot 16u. Een lichte lunch is inbegrepen.

ma 12.06.23 - 17:00
Tablot, Gent
Flesvoeding: casuïstiek

Praktijkworkshop: ma 12 juni om 17u, op locatie tot 20u. Een lichte avondmaaltijd is inbegrepen.

Nog 7 plaatsen beschikbaar