Borstvoeding en borstvoedingsgerelateerde klachten: Opleiding voor zorgverleners

Deze opleiding voorziet een grondige inleiding in borstvoeding, zijn voordelen en zijn uitdagingen. Een must voor alle zorgverleners in de eerste lijn die met borstvoedingsvragen in contact komen. De wetenschappelijke onderbouwing van alle onderdelen van de opleiding is uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de meeste up-to-date richtlijnen ter zake.

Specifieke inhoud van de opleiding

Deel 1: De basis
In dit deel gaan we dieper in op de voordelen van borstvoeding voor de zuigeling, hoe een normaal borstvoedingspatroon eruit ziet en hoe borstvoedingsbeleid er in de verschillende praktijken kan gaan uitzien. Daarbovenop gaan we in op enkele oorzaken die een normaal borstvoedingspatroon kunnen verstoren en bespreken we verschillende aanlegtechnieken.

Deel 2: Lactatieproblemen
Dit deel bespreken we tepelproblemen, borstproblemen en productieproblemen. Dit omvat onder andere tepelkloven, vaatkrampen, melkblaar, infecties (bacterieel, fungaal en viraal) en stuwing. Voor elke aandoening wordt de meest recente farmacotherapeutische richtlijn besproken.

Deel 3: Hulpmiddelen bij borstvoeding
Er bestaan heel wat hulpmiddelen om de borstvoeding op gang te brengen, te onderhouden of langer door te zetten. We behandelen de kolftoestellen, maar ook tepelhoedjes, lekschalen, tepelbeschermers, feeding cups, borstvoedingshulpsets en nog vele andere hulpmiddelen komen in dit deel aan bod.

Leerdoelen en Onderwijsvorm

Na het voltooien van deze opleiding over borstvoeding, zul je zelfverzekerd borstvoedingsgerelateerde problemen kunnen evalueren en ouders ondersteunen, of doorvewijzen naar een lactatiekundige.

Deze opleiding bieden we zowel in live als online vorm aan. In beide formats staat interactie centraal, zowel met de docenten als tussen de deelnemers onderling. We maken gebruik van diverse interactieve tools, zoals polls en quizzes, discussiesessies, videomateriaal en meer. In het online format creëren we ook break-out rooms waarbinnen je in kleine groepjes aan de slag gaat met praktijkgerichte casussen.

Wat nu?

Ben jij een zorgverlener die zijn kennis over borstvoeding naar een hoger niveau wil tillen? Ben je gefascineerd door de complexiteit van het onderwerp en wil je jouw expertise in het ondersteunen van ouders vergroten? Wacht dan niet langer en schrijf je hieronder in!

Details van de opleiding

Duur:
5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diëtist, Osteopaat, Vroedvrouw
Accreditatie:
Apothekers (10 punten), Vroedvrouwen, Diëtisten, Osteopaten (elk 5 vormingsuren)
Docent:
Care4Education
Prijs:
  1. Deelnemen aan de opleiding door MediCourse georganiseerd: €245, excl BTW
  2. Deelnemen aan de opleiding door MediCourse georganiseerd met KMO-portefeuille: €171,5, excl BTW
  3. Zelf deze opleiding organiseren: €1500, excl BTW
  4. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €1050, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

Momenteel zijn van deze opleiding/workshop geen momenten ingepland. Contacteer ons indien u deze opleiding graag zelf wenst te organiseren of indien u wil geïnformeerd worden wanneer wij deze weer organiseren.

Gerelateerd

di 26.11.24 - 10:00
Park Inn by Radisson, Leuven
Masterclass 'Van melk naar vaste voeding'

De opleiding gaat door op één dag van 10u tot 16u30, inclusief 2 koffiepauzes en een lunch

Nog 25 plaatsen beschikbaar