Inschrijven

Masterclass 'Van melk naar vaste voeding'

Inschrijven

Vrijwel iedere zorgverlener die met jonge kinderen werkt, krijgt wel eens een vraag over de omschakeling van melk naar vaste voeding. Ouders krijgen vaak divers advies want er zijn heel wat verschillende opties en combinatiemogelijkheden om zuigelingen te laten starten met vaste voeding. Daarom organiseert MediCourse een multidisciplinaire masterclass waarin de overschakeling naar vaste voeding binnen een open sfeer en over de disciplines heen besproken wordt. We formuleren evidence-based adviezen en deelnemers kunnen onmiddellijk de vertaalslag naar de praktijk maken binnen onze workshops.

Na deze masterclass ga je naar huis met voldoende bagage om ouders een onderbouwd advies te geven over de overgang naar vaste voeding.

Deel 1: Theoretisch luik

In dit deel bespreken we de evolutie van het voedingspatroon vanaf de geboorte tot twee jaar. Wat is het ideale moment om te starten met vaste voeding, en wat met het risico op allergieën als je vroeger of later start? Wat zijn ideale portiegroottes?

We verduidelijken ook de verschillende termen die gebruikt worden: eten met papjes, spoon-feeding, babyled weaning, Rapley-methode, de Kleintjesmethode, enz. Elk van deze methoden legt eigen accenten. We verduidelijken de voor- en nadelen van alle methoden zodat je als zorgverlener weet waarop je moet letten. We leggen specifieke nadruk op voldoende hoge inname van voedingsstoffen.

We sluiten af met de bespreking van deze overschakeling in uitdagendere situaties, zoals na premature geboorte, bij allergieën, bij reflux enz.

Deel 2: Workshop

Tijdens de workshop wordt de eerder besproken theorie onmiddellijk omgezet in de praktijk. We bespreken diverse casussen waarmee je in kleine groepjes aan de slag gaat.

 

Details van de opleiding

Duur:
5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diëtist, Lactatiekundige, Osteopaat, Pediater, Vroedvrouw
Accreditatie:
Apothekers, Vroedvrouwen, Diëtisten, Osteopaten, Huisartsen, Pediaters
Docent:
Rolinde Demeyer
Prijs:
  1. Deelnemen aan de opleiding door MediCourse georganiseerd: €295, excl BTW
  2. Deelnemen aan de opleiding door MediCourse georganiseerd met KMO-portefeuille: €206,5, excl BTW
  3. Zelf deze opleiding organiseren: €2500, excl BTW
  4. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €1750, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

di 26.11.24 - 10:00
Park Inn by Radisson, Leuven
Masterclass 'Van melk naar vaste voeding'

De opleiding gaat door op één dag van 10u tot 16u30, inclusief 2 koffiepauzes en een lunch

Nog 25 plaatsen beschikbaar