Masterclass Koemelkeiwitallergie

Gedurende 2020 zal deze opleiding aangeboden worden onder de vorm van online webinars zonder fysieke bijeenkomst. De inhoud van de opleiding blijft ongewijzigd. Ook tijdens de online webinars blijven we trouw aan onze opleidingsmethode. Er is ruimte voor vragen alsook is er de mogelijkheid om casussen op te lossen in kleine online groepjes.

Vrijwel iedere zorgverlener die met jonge kinderen werkt, krijgt te maken met koemelkeiwitallergie (KME). KME is dan ook de meest voorkomende allergie bij kinderen onder de leeftijd van 1 jaar. Deze allergie leidt vaak tot frustraties en onbegrip, zowel bij de ouders als zorgverleners. Daarbovenop doen over de diagnose en aanpak van deze allergie nog vele cowboyverhalen de ronde. Daarom organiseert MediCourse een multidisciplinaire masterclass waarin KME, zijn diagnose en aanpak binnen een open sfeer en over de disciplines heen besproken worden. We formuleren evidence-based adviezen en deelnemers kunnen onmiddellijk de vertaalslag naar de praktijk maken binnen onze workshops.

Na deze masterclass ga je naar huis met voldoende bagage om patiënten met KME optimaal te kunnen begeleiden.

Deel 1: Theoretisch luik

In dit deel bespreken we wat KME precies is en welke vormen bestaan. Vervolgens evalueren we de diagnostiek bij zowel borstgevoede als kunstgevoede zuigelingen. Ten slotte gaan we dieper in op de behandeling waarbij we duidelijk en praktisch advies geven over de mogelijkheden om koemelkeiwitten te vervangen in de huidige voeding van het kind (borstvoeding, kunstvoeding of vaste voeding).

Deel 2: Workshops

Tijdens de workshops wordt de eerder besproken theorie onmiddellijk omgezet in de praktijk. Elke workshop behandelt een type voeding waarbij koemelkeiwitten gemeden moeten worden (moedermelk, kunstmelk of vaste voeding). Telkens bespreken we casussen ter diagnose, ter behandeling en ter herintroductie van KME.

Details van de opleiding

Duur:
5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diëtist, Lactatiekundige, Osteopaat, Vroedvrouw
Accreditatie:
Apothekers, Vroedvrouwen, Diëtisten, Osteopaten, huisartsen, pediaters
Docent:
Eline Tommelein, Rolinde Demeyer
Prijs:
  1. Deelnemen aan de Masterclass: €195, excl BTW
  2. Deelnemen aan de Masterclass met KMO-portefeuille: €136,50, excl BTW
  3. Zelf deze opleiding organiseren: €1250, excl BTW
  4. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €875, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

Momenteel zijn van deze opleiding/workshop geen momenten ingepland. Contacteer ons indien u deze opleiding graag zelf wenst te organiseren of indien u wil geïnformeerd worden wanneer wij deze weer organiseren.