Inschrijven

Masterclass 'Indikken van moedermelk en kunstmelk'

Inschrijven

De masterclass "Indikken van moedermelk of kunstmelk" is uniek binnen de wereld van de kindervoeding.

Specifieke inhoud van de opleiding

We starten met het verhelderen van welke indikkingsmiddelen op de markt zijn en hoe hun dikkende eigenschappen verschillen. Vervolgens evalueren we voor welke indicaties producenten indikkingsmiddelen in de markt zetten, en in hoeverre dit advies wetenschappelijk onderbouwd is. We vervolledigen het theoretisch luik met een overzicht van de mogelijke risico's die verbonden zijn aan het gebruik van indikkingsmiddelen in het algemeen, maar ook voor elk indikkingsmiddel individueel. We sluiten af met enkele praktijkcasussen waarbij je afwegingen moet maken bij het adviseren en voorschrijven van deze producten.

Leerdoelen en onderwijsvorm

Na afronding van deze masterclass ben je in staat om gericht vragen te beantwoorden en advies te geven over het gebruik van indikkingsmiddelen van melkvoeding. De masterclass wordt online gegeven via een interactief webinar, dat later ook opnieuw bekeken kan worden. Het webinars is interactief, met poll-vragen en de mogelijkheid tot rechtstreeks vragen stellen aan de docent via de chat tijdens de webinar, evenals een Q&A sessie aan het einde.

Voor wie?

Deze masterclass richt zich op elke zorgverlener die te maken krijgt met jonge kinderen en vragen heeft over kunstmelk. Of je nu een kinderarts, diëtist, verpleegkundige of apotheker bent, deze cursus biedt inzichten die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Accreditatie is beschikbaar voor deelnemers die live kijken of binnen de week de masterclass volgen.

Details van de opleiding

Duur:
1,5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diƫtist, Lactatiekundige, Osteopaat, Pediater, Vroedvrouw
Accreditatie:
Vroedvrouwen, Diƫtisten, Osteopaten, Apothekers, huisartsen, pediaters
Docent:
Eline Tommelein
Prijs:
  1. Deelnemen aan de live opleiding door MediCourse georganiseerd: LIVE: €60, excl BTW

(OPGEPAST: gezien het inschrijvingsgeld minder dan €100 bedraagt, kan u geen gebruik maken van de KMO-portefeuille). Als u de bundel van 3 masterclasses aanschaft kan dat wel.

  1. Zelf deze opleiding organiseren: €500, excl BTW
  2. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €350, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

do 17.10.24 - 20:00
Online
Masterclass 'Indikken van moedermelk en kunstmelk'

Deze opleiding gaat online door via Zoom. U krijgt een week vooraf de link toegestuurd.