Inschrijven

Masterclass 'Kunstmelk in bijzondere medische situaties'

Inschrijven

De masterclass "Kunstmelk in bijzondere medische situaties" is uniek binnen de wereld van de kindervoeding.

Specifieke inhoud van de opleiding

We starten eerst en vooral met een methode om kunstmelk in te delen zodat je als zorgverlener (nieuwe) kunstmelk snel kan categoriseren op basis van hun inhoudsstoffen.

Vervolgens evalueren we voor welke indicaties specifieke kunstmelk gecommercialiseerd is, en in hoeverre de aanpassingen aan de kunstmelk wetenschappelijk onderbouwd zijn. Daarnaast bespreken we ook enkele alternatieve toedieningsmethodes wanneer het kind fysiologisch moeite heeft met het drinken aan de fles (bvb bij schisis, syndroom van down, etc). Denk aan bijzondere spenen, flessen, hulpsets, opzetstuken, enz.

We sluiten af met enkele praktijkcasussen waarbij je afwegingen moet maken bij het adviseren en voorschrijven van deze kunstmelkproducten en/of toedieningsmethodes.

Leerdoelen en onderwijsvorm

Na afronding van deze masterclass ben je in staat om gericht vragen te beantwoorden en advies te geven over het gebruik van kunstmelk in uitdagende medische situaties. De masterclass wordt online gegeven via een interactief webinar, dat later ook opnieuw bekeken kan worden. Het webinars is interactief, met poll-vragen en de mogelijkheid tot rechtstreeks vragen stellen aan de docent via de chat tijdens de webinar, evenals een Q&A sessie aan het einde.

Voor wie?

Deze masterclass richt zich op elke zorgverlener die te maken krijgt met jonge kinderen en vragen heeft over kunstmelk. Of je nu een kinderarts, diëtist, verpleegkundige of apotheker bent, deze cursus biedt inzichten die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Accreditatie is beschikbaar voor deelnemers die live kijken of binnen de week de masterclass volgen.

Details van de opleiding

Duur:
1,5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diƫtist, Lactatiekundige, Osteopaat, Pediater, Vroedvrouw
Accreditatie:
Vroedvrouwen, Diƫtisten, Osteopaten, Apothekers, huisartsen, pediaters
Docent:
Eline Tommelein
Prijs:
  1. Deelnemen aan de live opleiding door MediCourse georganiseerd: LIVE: €60, excl BTW

(OPGEPAST: gezien het inschrijvingsgeld minder dan €100 bedraagt, kan u geen gebruik maken van de KMO-portefeuille). Als u de bundel van 3 masterclasses aanschaft kan dat wel.

  1. Zelf deze opleiding organiseren: €500, excl BTW
  2. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €350, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

di 01.10.24 - 20:00
Online
Masterclass 'Kunstmelk in bijzondere medische situaties'

Deze opleiding gaat online door via Zoom. U krijgt een week vooraf de link toegestuurd.