Kunstvoeding als bijvoeding. Welke heeft de voorkeur?

In België geeft ongeveer 1 op de 3 vrouwen nog (gedeeltelijk) borstvoeding als hun kind de leeftijd van 3 maand bereikt. Dit houdt in dat de meerderheid van de kinderen gevoed of bijgevoed wordt via kunstvoeding. In dit kader wordt een kunstvoeding aangeraden die zo nauw mogelijk aansluit bij de samenstelling van de moedermelk. Gezien het grote aanbod aan kunstvoedingen en het beperkte aanbod aan onafhankelijke opleidingen en informatie, is het voor zowel zorgverleners als ouders moeilijk een objectieve keuze te maken tussen de gecommercialiseerde producten.

In deze lezing zetten we uiteen waar je als zorgverlener op kan letten om een kunstmelk te selecteren die geschikt is als bijvoeding. We evalueren ook de nood voor specifieke - medische - kunstvoedingen in het geval van vastgestelde onderliggende aandoeningen zoals koemelkeiwitallergie, lactose-intolerantie of fenylketonurie.

 

Details van de lezing

Duur:
45 min à 1 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diëtist, Lactatiekundige, Osteopaat, Vroedvrouw
Docent:
Eline Tommelein, Rolinde Demeyer
Prijs:

Lezingen worden gefactureerd aan €150 per uur (excl BTW en verplaatsingsvergoeding voor de spreker).
 

Maak je keuze uit volgende momenten

Momenteel zijn van deze opleiding/workshop geen momenten ingepland. Contacteer ons indien u deze opleiding graag zelf wenst te organiseren of indien u wil geïnformeerd worden wanneer wij deze weer organiseren.

Gerelateerd

di 26.11.24 - 10:00
Park Inn by Radisson, Leuven
Masterclass 'Van melk naar vaste voeding'

De opleiding gaat door op één dag van 10u tot 16u30, inclusief 2 koffiepauzes en een lunch

Nog 25 plaatsen beschikbaar