Opfriscursus voor voorschrijvende vroedvrouwen

Sinds 2014 mogen vroedvrouwen – mits het volgen van een extra opleiding – voorschrijven. De vroedvrouw mag niet zomaar alle geneesmiddelen voorschrijven. De lijst van geneesmiddelen die de vroedvrouwen in het kader van hun activiteiten mogen voorschrijven, is vastgelegd in een koninklijk besluit. De lijst is ondertussen reeds twee keer geüpdatet.

Deel 1: Opfrissing
We starten deze workshop met het evalueren van de lijst van geneesmiddelen die mogen voorgeschreven worden tijdens het toezicht op de normale zwangerschap, de normale bevalling en de eerste drie maanden van het postpartum. Alle geneesmiddelen worden nogmaals kort toegelicht, inclusief de indicaties, contra-indicaties, posologie, ongewenste effecten en interacties.

Deel 2: Praktisch
We bespreken in groep welke geneesmiddelen het vaakst worden voorgeschreven en welke problemen ervaren worden. Op basis hiervan werken we bepaalde items verder uit.

Details van de workshop

Duur:
5 uur
Doelgroep:
Vroedvrouw
Accreditatie:
Vroedvrouwen
Docent:
Eline Tommelein
Prijs:
  1. Deelnemen aan een opleiding door MediCourse georganiseerd: €195, excl BTW
  2. Deelnemen aan een opleiding door MediCourse georganiseerd met KMO-portefeuille: €117, excl BTW
  3. Zelf deze opleiding organiseren: €1250, excl BTW
  4. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €750, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

Momenteel zijn van deze opleiding/workshop geen momenten ingepland. Contacteer ons indien u deze opleiding graag zelf wenst te organiseren of indien u wil geïnformeerd worden wanneer wij deze weer organiseren.

Gerelateerd

do 31.12.20 - 06:00
E-learning: Flesvoeding

Continue inschrijving mogelijk