Masterclass Gluten

Over gluten doen veel – incorrecte – verhalen de ronde. Veel gezondheidszorgwerkers in de eerste lijn komen daarom vaak met vragen rond deze problematiek in contact. In deze masterclass bieden we een uitgebreide kwalitatieve wetenschappelijke achtergrond over de drie pathologieën waarbij gluten een rol spelen (coeliakie, non-celiac gluten sensitivity en tarwe-allergie).

Deel 1: Theoretisch luik
In dit deel gaan we uitgebreid in op de drie pathologieën waarbij gluten een rol spelen. Hierbij komen onder andere de symptomatologie, de diagnostiek en behandeling aan bod. We voorzien daarna ook duidelijke en praktische adviezen over de mogelijkheden om gluten te vervangen in de voeding van de patiënt.

Deel 2: Workshops
Tijdens de workshops wordt de eerder besproken theorie omgezet in de praktijk. Elke workshop behandelt één van de pathologieën waarbij gluten gemeden moeten worden (coeliakie, non-celiac gluten sensitivity en tarwe-allergie). Telkens bespreken we casussen ter diagnose en ter behandeling.

Details van de opleiding

Duur:
5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diëtist, Osteopaat
Docent:
Rolinde Demeyer
Prijs:
  1. Deelnemen aan de Masterclass: €195, excl BTW
  2. Deelnemen aan de Masterclass met KMO-portefeuille: €136,5, excl BTW
  3. Zelf deze opleiding organiseren: €1250, excl BTW
  4. Zelf deze opleiding organiseren met gebruik van de KMO-portefeuille: €875, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

Momenteel zijn van deze opleiding/workshop geen momenten ingepland. Contacteer ons indien u deze opleiding graag zelf wenst te organiseren of indien u wil geïnformeerd worden wanneer wij deze weer organiseren.

Gerelateerd

ma 12.06.23 - 09:30
Tablot, Gent
Flesvoeding: basisopleiding

Theorie en praktijk: ma 12 juni om 09u30, op locatie tot 16u. Een lichte lunch is inbegrepen.

ma 12.06.23 - 17:00
Tablot, Gent
Flesvoeding: casuïstiek

Praktijkworkshop: ma 12 juni om 17u, op locatie tot 20u. Een lichte avondmaaltijd is inbegrepen.

Nog 7 plaatsen beschikbaar