Koemelkeiwitallergie

Vrijwel iedere zorgverlener die met jonge kinderen werkt, krijgt te maken met koemelkeiwitallergie (KME). KME is dan ook de meest voorkomende allergie bij kinderen onder de leeftijd van 1 jaar. Deze allergie leidt vaak tot frustraties en onbegrip, zowel bij de ouders als zorgverleners. Daarbovenop doen over de diagnose en aanpak van deze allergie nog vele cowboyverhalen de ronde. We bieden daarom een e-learning aan omtrent KME, zijn diagnose en aanpak. We formuleren evidence-based adviezen en deelnemers kunnen onmiddellijk de vertaalslag naar de praktijk maken binnen de oefeningen. Na deze e-larning heb je voldoende bagage om patiënten met KME op een evidence-based manier te begeleiden.

Deel 1: Algemeen
In dit deel gaan we in op de pathofysiologie van KME en de verschillende bestaande vormen. Vervolgens evalueren we de diagnose en mogelijke alternatieve eiwitbronnen.

Deel 2: Praktische toepassingen
In dit deel gaan we dieper in op verschillende voedingsmogelijkheden bij jonge kinderen met KME: borstvoeding, flesvoeding en vaste voeding.

Details van de e-learning

Duur:
5 uur
Doelgroep:
Apotheker, Arts, Diëtist, Lactatiekundige, Osteopaat, Vroedvrouw
Prijs:
  1. Inschrijven voor de e-learning: €195, excl BTW
  2. Inschrijven voor de e-learning met KMO-portefeuille: €136,5, excl BTW

Maak je keuze uit volgende momenten

Momenteel zijn van deze opleiding/workshop geen momenten ingepland. Contacteer ons indien u deze opleiding graag zelf wenst te organiseren of indien u wil geïnformeerd worden wanneer wij deze weer organiseren.