Inschrijven

Opleidingsdag voor ouders - Voeding bij baby's, peuters en kleuters

Inschrijven

Februari 2024 markeert de tweede verjaardag van het verschijnen van 'Eet als een expert - Mini'. Dit boek mocht al meer dan 7000 gezinnen ondersteunen bij hun zoektocht naar gebalanceerde voedingsgewoontes in de eerste levensjaren en dat betekent: tijd voor een (wetenschappelijk) feestje!!! De eerste opleidingsdag voor ouders van MediCourse is dan bij deze ook een feit. Op deze dag ontdek je de sleutel tot fysiologische voedingspatronen voor baby's en peuters. Ben jij een ouder die geïnteresseerd is in de voeding van jouw kindje? Dan mag je dit evenement echt niet missen!

Sprekers

Tijdens deze dag spitten we onder leiding van vooraanstaande experten de wereld van kindervoeding verder uit. Dit zijn onder andere Prof. Robert Boyle (kinderarts, Imperial College London, UK), Prof. Eline Tommelein (apotheker, lactatiekundige, VUB, België), dr. Rolinde Demeyer (diëtist, lactatiekundige, België), Dr. Joshua Wolrich (arts, diëtist, National Health Service, UK), Karolien Olaerts (voedingswetenschapper, België), Maaske Treurniet (lactatiekundige, preverbaal logopediste, Nederland), Joke Muyldermans (Vroedvrouw, lactatiekundige IBCLC, VUB, België). De dag wordt door niemand minder dan Sofie Verschueren aan elkaar gepraat.

Algemeen programma

Het algemeen verloop van je dag vind je hieronder. Het gedetailleerde programma kan je onderaan deze pagina terugvinden.

 • 8u30 - 9u: Onthaal           
 • 9 - 10u30: Ochtendsessie 1 - Melk in de eerste twee levensjaren
 • 11u - 12u30: Ochtendsessie 2 - (Starten met) vaste voeding in de eerste levensjaren
 • 12u30 - 13u30: Middagpauze met lunch
 • 13u30 – 16u: Interactieve workshops en discussiesessies
 • 16u30 - 17u30: Lezing & Interactieve Q&A met alle sprekers
 • 17u30 - 18u: Napraatje

Wat ontvang je met je inschrijving?

Je krijgt toegang tot ons online opleidingsplatform met bijna 3 uur aan video- en luistermateriaal. Je kan deze sessies voorafgaand als video bekijken, of als een podcast beluisteren.

Tijdens de opleidingsdag word je 's morgens ondergedompeld in een leeromgeving waar we via lezingen, opgenomen interviews en krachtige presentaties jouw van alle noodzakelijke informatie voor zien. In de namiddag ga je zelf aan de slag tijdens de workshops. Je gaat naar huis met praktische tips en tricks die je onmiddellijk kan toepassen.

We richten ons bovendien op uiterst relevante onderwerpen die vaak het onderwerp zijn van kritiek of discussie en bieden voldoende actuele wetenschappelijke bagage zodat je zelf een geïnformeerde beslissing kan nemen en aan discussies kan bijdragen.

En uiteraard lopen alle experten rond en kan je met hen een praatje slaan.

Praktische zaken

 • Datum & Tijd: 10 februari 2024 - 8u30 tot 18u
 • Locatie: De Rode Bol (Gent, België) of online
 • Bereikbaarheid: Er is ruime parkeergelegenheid op de congressite. Wie liever met het openbaar vervoer reist; De Rode Bol ligt op slechts 10 minuten wandelen vanaf het station Gent Sint Pieters.
 • Opnames: Geen zorgen als je een sessie mist of iets opnieuw wil beluisteren. Alle sessies worden opgenomen en zullen tot zes maanden na het congres beschikbaar zijn voor herziening. Zo kun je op je gemak alles nog eens doornemen.
 • Borstvoedings- en Kolfruimte: We begrijpen dat ouders met jonge kinderen speciale behoeften hebben. Daarom hebben we een comfortabele en rustige borstvoedings- en kolfruimte ingericht. Hier kunnen ouders met hun kindjes even terugtrekken. We verwelkomen jouw kleintje (tot 1 jaar) dus graag op het congres. Geef ons enkel op voorhand een seintje zodat we hiermee rekening kunnen houden.
Klik hier om het gedetailleerde programma te bekijken.

Details van de opleiding

Duur:
8 uur
Accreditatie:
Geen
Prijs:
 1. Deelnemen aan het event ter plaatse: €199, incl BTW
 2. Deelnemen aan de live stream in de voormiddag: €145, incl BTW

De eerste 50 inschrijvingen voor de live dag ontvangen gratis een exemplaar van "Eet als een expert - mini" ter waarde van €27,95. Wees er dus snel bij om één van deze tickets te bemachtigen.

Maak je keuze uit volgende momenten

za 10.02.24 - 08:30
Rode Bol Events, Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent
Opleidingsdag voor ouders - Voeding bij baby's, peuters en kleuters

Via deze weg schrijf je in voor het live-event ter plekke (lezingen + workshops), inclusief lunch en tussendoortjes. Je kan de opnames van de lezingen achteraf ook herbekijken.

Nog 188 plaatsen beschikbaar

za 10.02.24 - 09:00
Online
Opleidingsdag voor ouders - Voeding bij baby's, peuters en kleuters

Via deze weg schrijf je in voor de livestream van de lezingen in de voormiddag. Je kan alle opnames achteraf ook herbekijken.

Gerelateerd

vr 09.02.24 - 08:30
Rode Bol Events, Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent
Congresdag voor zorgverleners - Voeding bij jonge kinderen

Via deze weg schrijf je in voor het live-event ter plekke (lezingen + workshops), inclusief lunch en tussendoortjes. Je kan de opnames van de lezingen achteraf ook herbekijken.

Nog 131 plaatsen beschikbaar

vr 09.02.24 - 08:30
Online
Congresdag voor zorgverleners - Voeding bij jonge kinderen

Via deze weg schrijf je in voor de live-stream van de lezingen in de voormiddag. Je kan alle opnames achteraf ook herbekijken.