Nieuwjaarsboodschap 2020

Beste collega-zorgverleners,

Alvast onze hartelijke nieuwjaarswensen! Na de najaarsdrukte genoten we van een rustpauze tijdens de eindejaarsperiode.

Ondertussen ontvingen we bij MediCourse al talloze e-mails met de vraag wanneer de opleidingen in 2020 weer van start gaan. Het doet dan ook enorm veel deugd om jullie enthousiasme voor onze opleidingen te voelen. En niet getreurd, ook in 2020 zullen we al onze opleidingen opnieuw inplannen. Alleen zullen we dit jaar wat later van start gaan.

Eerst en vooral krijgt onze collega Rolinde in de loop van de maand januari er een derde spruit bij. We wensen haar via deze weg alvast van harte proficiat en we gunnen haar een uitgebreide moederschapsrust. Dat heeft natuurlijk enkele gevolgen  voor de opleidingen die Rolinde voorziet (‘Van melk naar vaste voeding’, ‘Koemelkeiwitallergie’ en ‘Voedselintolerantie en -allergieën’). We zetten deze opleidingen even on hold tot het najaar van 2020. Vanaf de zomervakantie zul je opnieuw voor deze opleidingen kunnen inschrijven.

Daarnaast ben ik zelf sinds 1 oktober 2019 aangesteld als professor aan de Vrije Universiteit Brussel. Dit slokt heel wat tijd en energie op en ik heb hierdoor de afgelopen maanden niet alle wetenschappelijke literatuur kunnen bijbenen die ik wou. Ik voel me dus genoodzaakt om even de pauzeknop in te duwen en mezelf de ruimte te geven om alle cursussen up te daten. Dus ook voor de opleidingen die ik voorzie (‘Flesvoeding’, ‘Labowaarden’ en alles wat te maken heeft met farmacologie en farmaceutische zorg) betekent dit dat we pas vanaf juni opnieuw van start zullen gaan.

We blijven dus met veel enthousiasme MediCourse uitbouwen en we staan nog steeds honderd procent achter onze visie. En dat betekent dat we om de kwaliteit van de opleidingen te blijven garanderen er dus enkele maanden tussenuit gaan. Hopelijk mogen we jullie opnieuw op onze opleidingen verwelkomen wanneer we die startknop opnieuw indrukken.

Heel veel warme groeten,

Geniet van het jaar dat zal komen,

Eline